Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koben kannibaalina tunnettu japanilaismies kuoli

Koben kannibaalina tunnettu japanilainen murhaaja Issei Sagawa on kuollut, kertoivat hänen sukulaisensa perjantaina. Keuhkokuumeeseen runsas viikko sitten menehtynyt Sagawa oli 73-vuotias.

Sagawa tappoi vuonna 1981 Pariisissa opiskellessaan asuntoonsa kutsumansa hollantilaisopiskelijan, ja söi uhrinsa ruumiinosia. Hän yritti hävittää loput ruumiista Bois de Boulognen puistoon, mutta jäi kiinni. Mielentilatutkimuksessa Sagawa todettiin syyntakeettomaksi, ja häntä pidettiin pakkohoidossa siihen saakka kunnes hänet karkotettiin Japaniin vuonna 1984.

Japanissa hänet kuitenkin todettiin täysin terveeksi ja erilaisten lakiteknisten sekaannusten vuoksi mies ei joutunut vankilaan.

Sagawa ei salaillut tekoaan, vaan päinvastoin hyötyi siitä: hän muun muassa julkaisi kirjan, manga-sarjakuvateoksen ja esiintyi pornoelokuvassa. Sagawan tekoon viitattiin myös ainakin Rolling Stonesin ja The Stranglesin tekemissä kappaleissa.