Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääministeri Marin Linnan juhlissa: Olen tänä vuonna miettinyt erityisen paljon ukrainalaisia ihmisiä

Pääministeri Sanna Marinilla (sd.) on takanaan tiukka vuosi. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan mullisti koko Euroopan turvallisuustilanteen ja sai Suomenkin hakemaan puolustusliitto Natoon. Tätä ennen Suomessa elettiin koronarajoituksien keskellä.

– Olen tänä vuonna miettinyt erityisen paljon Ukrainaa ja ukrainalaisia ihmisiä. Meidän täytyy seisoa heidän tukenaan. He ovat kohdanneet ensin globaalin pandemian kuten me kaikki, sitten joutuneet sotaan, Marin kertoi STT:lle Linnan juhlissa.

– He taistelevat Ukrainan puolesta ja meidän eurooppalaisten yhteisten arvojen puolesta. Meidän tulee tukea ja auttaa heitä, Marin sanoo.

Marin saapui Linnaan kirkkaan valkoisessa puvussa. Se on ompelija Sari Hörkön suunnittelema ja toteuttama.

– Puku on 15 vuotta vanha ja ollut 15 vuotta näyteikkunassa. Tähän itsenäisyyspäiväjuhlaan sitä on minulle muokattu sopivaksi, Marin kertoo.

Marinilla oli myös rinnassaan Suomen Valkoisen Ruusun suurristi -kunniamerkki, joka hänelle hiljattain myönnettiin.

Marinilla oli tänään tiukka aikataulu, ja etukäteen herätti kiinnostusta, ehtiikö hän saapua juhliin paikan päälle. Hän saapui juhliin suoraan Albaniasta, jossa hän edusti aiemmin tänään Suomea EU:n ja Länsi-Balkanin huippukokouksessa.