Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

95-oktaanisen bensan keskihinta laski viime viikolla alle kahteen euroon

95 E10 -bensiinin keskimääräinen pumppuhinta Suomessa laski viime viikolla alle kahteen euroon litralta, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Keskihinta oli 1,98 euroa litralta.

Edellisen kerran 95-oktaanista bensiiniä oli saanut alle kahden euron viikoittaisella keskihinnalla helmikuun lopulla.

Diesel pysytteli selvästi ysivitosta kalliimpana myös viime viikolla. Dieselin tankkaaminen maksoi keskimäärin 2,14 euroa litralta.

Bensiinin kuluttajahinnan alenemista selittänee ainakin raakaöljyn halpeneminen. Vielä heinäkuun alussa Brent-viitelaadun raakaöljy maksoi yli sata dollaria barrelilta, mutta sen jälkeen hinta on tullut selvästi alaspäin.

Öljyn hintaa on painanut muun muassa uusien koronatapausten määrän kasvu Kiinassa, mikä on heikentänyt kysyntänäkymiä maailman suurimmassa raakaöljyn tuontimaassa.

Viime aikoina Kiina on tosin ryhtynyt höllentämään koronakuria, joten öljyn kysyntä Kiinassa saattaa olla elpymään päin.

Öljyn hinta on siitä huolimatta ollut viime päivät laskussa. Keskiviikkona puolenpäivän aikaan Brent-raakaöljy maksoi noin 78 dollaria barrelilta. Hinta oli päivän aikana laskenut runsaan dollarin verran.

Tilastokeskuksen mukaan 95 E10 -bensiinin viikoittainen keskihinta on käynyt tänä vuonna korkeimmillaan 2,57 eurossa litralta. Dieselin viikoittaiselle keskihinnalle vuoden ylin noteeraus on 2,53 euroa litralta.