Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Outokummun Kemin kaivokseen runsaasti savua laitevian vuoksi – 25 ihmistä evakuoitiin

Lapissa Outokummun Kemin kaivoksesta evakuoitiin kaikki siellä olleet 25 ihmistä varhain tiistaina. Työntekijät evakuoitiin sen jälkeen kun kaivokseen pääsi runsaasti savua maan pinnalla tapahtuneen laitevian takia.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta kaivoksella puoli kahdelta aamuyöllä. Kaivoksen johtaja Tom Söderman kertoi STT:lle, että paikalla ei kuitenkaan ollut liekkejä aiheuttanutta tulipaloa, vaan kaivoksen ilmanvaihdon lämmittimen kärähtäminen aiheutti savua, jota imeytyi kaivokseen tuoreilmakuilujen kautta.

Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Lauri Manninen kertoi, että yhtiö hoiti Elijärventiellä sijaitsevan kaivoksensa evakuoinnin tehokkaasti eikä pelastuslaitoksen tarvinnut osallistua siihen.

"Tuotannolle ei vahinkoja"

Savua levisi kaivoksessa pelastuslaitoksen mukaan useille tasoille kilometrin syvyydeltä puolen kilometrin syvyyteen.

Pelastuslaitoksen mukaan kukaan evakuoiduista ei tarvinnut sairaalahoitoa. Päivystävän palomestarin mukaan kaivoksella oli tapahtuma-aikaan tavanomainen yömiehitys.

Kaivokseen levinneen savun ei odoteta aiheuttavan tuotannollisia tai taloudellisia vahinkoja, kertoi Söderman tiistaina iltapäivällä.

Johtajan mukaan kaivoksessa tehdään energian kalliin hinnan vuoksi tällä erää vain yötyövuoroja. Söderman sanoi, että yötyön odotetaan pääsevän jatkumaan normaalisti ilman keskeytystä.