Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin pääministerin joulutervehdyksessä: Emme taivu Venäjän painostuksen ja kiristyksen alla

Pääministeri Sanna Marin (sd.) valaa joulutervehdyksessään uskoa suomalaisten sitkeyteen. Marin toteaa tervehdyksessään, että Venäjä kiristää tietoisesti Suomea ja Eurooppaa energiatoimituksilla ja yrittää murentaa yhtenäistä tukea Ukrainalle. Hyökkäyssodan hintaa maksetaan myös Suomessa kun niin energia, lämpö kuin ruokakin on kallistunut.

– Meitä on viimeisten vuosien aikana koeteltu, mutta suomalaiset ovat sitkeää tekoa, Marin vakuuttaa ja sanoo hallituksen pyrkineen lievittämään energian hinnan kohtuuttomia vaikutuksia suomalaisille.

Hän toteaa, että suomalaisten ajatukset ovat tänä jouluna Ukrainassa, jossa monet joutuvat kohtaamaan joulun ja talven ilman sähköä, vettä ja lämpöä Venäjän pommittaessa Ukrainan kaupunkeja ja maan infrastruktuuria.

– Tällaista joulua ei kukaan toivonut tai halunnut. Monella on pyhien aikaan mielessä ukrainalaisten auttaminen ja tuen osoittaminen. Jokainen meistä voi tarjota apua itselleen sopivalla tavalla, esimerkiksi antamalla omaa aikaansa ukrainalaisten auttamiseksi tai tekemällä lahjoituksen avustusjärjestölle, Marin kehottaa.

Marin toivottaa tervehdyksessä rauhallista joulua ja toivoo, että ihmiset voivat jouluun liittyvistä odotuksista huolimatta olla myös armollisia itselleen.

– Kaikkea ei tarvitse saada vuoden loppua kohden valmiiksi ja joulu saapuu, vaikka hieman keskeneräisenäkin. Meitä koetellut aika on ollut monella tapaa haastava, ja siksi jouluun kuuluva armollisuuden viesti tuntuu nyt entistäkin tärkeämmältä.

Tervehdyksessä pääministeri siteeraa Tove Janssonin kirjaa Kuvanveistäjän tytär.

– Milloinkaan ei ole niin rauhallista kuin heti joulun mentyä, silloin on saanut kaiken anteeksi ja voi taas muuttua tavalliseksi, Jansson kirjoittaa Kristiina Kivivuoren suomennoksessa.

Pääministerin joulutervehdys on melko uusi käytäntö, sillä joulutervehdyksiä on alettu lähettää vasta vuonna 2020. Viikon päästä on luvassa toinenkin pääministeritason viesti, kun jo vanhaksi perinteeksi muodostunut pääministerin uudenvuoden tervehdys julkaistaan.