Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pariisissa kolmen ihmisen tappamisesta epäilty ei enää pidätettynä, vietiin poliisin psykiatriseen yksikköön

Ranskassa kolmen ihmisen tappamisesta epäilty 69-vuotias mies ei ole enää pidätettynä, kertoo Pariisin syyttäjä. Epäilty on syyttäjän mukaan siirretty poliisin psykiatriseen yksikköön hänen terveydentilansa takia. Syyttäjän mukaan epäilty odottaa yksikössä ennen tutkintatuomarin edessä esiintymistä.

Syyttäjän mukaan epäiltyä tutkinut lääkäri on sanonut, ettei epäillyn terveydentila sovi yhteen pidätysjärjestelyn kanssa.

Pariisin kurdiväestön mielenosoitukset ovat jatkuneet myös jouluaattona. Tuhannet kurdit kokoontuivat lauantai-iltapäivänä Pariisin keskustassa sijaitsevalle Place de la Republiquen aukiolle, jossa he pitivät minuutin hiljaisen hetken kolmelle surmatulle. Mielenosoituksen kärjistyttyä poliisi käytti kyynelkaasua ja mielenosoittajat heittivät esineitä poliiseja kohti. Paikalla olleet AFP:n toimittajat kertoivat, että ainakin neljä autoa kaadettiin ja yksi paloi.

AFP: epäilty myönsi olevansa rasisti

69-vuotias mies ampui kolme ihmistä kuoliaaksi kurdien kulttuurikeskuksessa sekä kampaamossa eilen Pariisissa.

Lähde kertoi aikaisemmin lauantaina uutistoimisto AFP:lle, että epäilty oli myöntänyt tapauksen tutkijoille olevansa rasisti. Lähteen mukaan rasistinen motiivi oli lisätty syytteiden luetteloon.

Häntä pidettiin jo aiemmin epäiltynä murhasta, murhan yrityksestä, aseellisesta väkivallasta ja aselainsäädännön rikkomisesta.

Ranskan kurdien demokraattisen neuvoston mukaan hyökkäyksessä kuoli nainen ja kaksi miestä.

Poliisi ja oikeuslähteet ovat kertoneet AFP:lle, että miehen epäillään puukottaneen ainakin kahta siirtolaista viime vuonna heidän leirillään Pariisissa. Miehen uskotaan myös leikelleen leirillä useita telttoja.

Kesäkuussa 2016 hän sai tuomion aseellisesta väkivallasta ja vuotta myöhemmin hänet tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ampuma-aseiden laittomasta hallussapidosta.