Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi julkaisi tuntomerkit miehestä, jonka osuutta Rautjärven kirkkopaloon selvitetään – katso kuva

Poliisi pyytää havaintoja Rautjärven sunnuntaiseen kirkkopaloon liittyen. Erityisen kiinnostunut poliisi on viininpunaisesta Opel Astra -merkkisestä autosta sekä 60–80-vuotiaasta miehestä, jonka tuntomerkit julkaistiin maanantai-iltana.

Poliisin mukaan mies on harmaantunut ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Päällään hänellä on ollut mustat kumisaappaat, mustat housut, ruskea takki ja sinivalkoinen pipo.

Poliisi kertoo tiedotteessa kaipaavansa havaintoja myös Rautjärven ja Imatran alueilla joulun aikaan liikkuneesta viistoperäisestä vuoden 2020 viininpunaisesta Opel Astrasta.

– Poliisilla on tällä hetkellä useita tutkintalinjoja, ja meillä on selvityksen alla useita henkilöitä. Tässä vaiheessa esitutkintaa haluamme selvittää yhden henkilön ja kyseisen auton liikkeitä. Kaikki havainnot ovat meille tärkeitä, sanoo Kaakkois-Suomen rikoskomisario Mika Salminen.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi

Rautjärven kirkko tuhoutui tulipalossa 25. joulukuuta. Hetkeä myöhemmin samana päivänä paloi noin 30 kilometrin päässä kirkosta sijaitseva asuinrakennus. Kiinteistön alueelta löytyi vainaja, jonka kuolemaan poliisi ei epäile liittyvän rikosta. Poliisi ei ole kommentoinut sitä, liittyvätkö nyt julkaistut tuntomerkit kyseiseen henkilöön.

Poliisi jatkaa tapahtumien tutkintaa ja selvittää onko tulipaloilla yhteyttä toisiinsa. Kirkkopaloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä. Poliisi vahvisti maanantaina myös jo aiemmin julkisuudessa olleet tiedot kirkon ovien sulkemisesta naruilla.

– Poliisi epäilee, että narut olisi asetettu mahdollisesti siksi, että ne estäisivät kirkosta ulospääsyn. Kirkossa olleet ihmiset kuitenkin pääsivät kirkosta pois vahingoittumattomina, Salminen sanoi.

Kirkossa oli palon syttyessä noin 30 henkilöä.