Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiistelty sometähti Andrew Tate pidätettiin Romaniassa – epäillään muun muassa ihmiskaupasta

Kiistanalaisista mielipiteistään tunnettu some-julkkis Andrew Tate on pidätetty Romaniassa. Tate pidätettiin yhdessä veljensä Tristanin kanssa Bukarestissa.

Syytteen ovat saaneet myös kaksi Romanian kansalaista. Nelikkoa epäillään ihmiskaupasta, raiskauksesta ja järjestäytyneen rikollisorganisaation perustamisesta.

– Neljä epäiltyä vaikuttavat perustaneen järjestäytyneen rikollisorganisaation, jonka tarkoitus oli rekrytoida, majoittaa ja hyväksikäyttää naisia, jotka pakotettiin tuottamaan pornografista sisältöä maksullisille verkkosivustoille, syyttäjät totesivat Reutersin mukaan.

Tate on entinen ammattimainen potkunyrkkeilijä. Vuonna 2016 hän nousi julkisuuteen saatuaan lähtöpassit Britannian Big Brotherista. Lähdön syynä oli video, jossa Tate vaikutti lyövän naista vyöllä. Tate itse väitti videota editoiduksi.

Sittemmin Tate on niittänyt kyseenalaista some-mainetta naisvihamielisillä mielipiteillään. Hän on muun muassa väittänyt, että naiset "kuuluvat miehille", ja ovat "osin vastuussa" raiskatuksi joutumisesta.

Tate on saanut porttikiellon useimpiin some-alustoihin. Twitterin uusi omistaja Elon Musk kuitenkin vapautti Taten pannasta omalla alustallaan.

Tällä viikolla Tate ehti herättää kohua käytyään Twitterissä sanaharkkaa ilmastoaktivisti Greta Thunbergin kanssa.

Pidätyksestä on kertonut myös muun muassa BBC.