Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussa toistakymmentä ihmistä kuoli mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen yhteenotossa

Etelä-Amerikan Perussa ainakin 17 ihmistä on kuollut hallitusta vastustavien mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen yhteenotossa maanantaina, kertovat viranomaiset.

Kokonaisuhrimäärä kasvoi aiemmin kerrotusta 12:sta, kun kymmenistä loukkaantuneista viisi kuoli vammoihinsa.

Väkivaltaisuudet puhkesivat, kun protestoijat rynnäköivät lentokentälle Juliacan kaupungissa. Mielenosoittajat vaativat presidentti Dina Boluarten eroa.

Boluarte nousi maan johtoon joulukuussa sen jälkeen, kun silloinen presidentti Pedro Castillo erotettiin ja pidätettiin.

Perun kongressi erotti Castillon, kun tämä oli yrittänyt hajottaa kongressin. Castillon kannattajat vaativat maahan välittömästi uusia vaaleja.

Juliacan kaupunki sijaitsee Bolivian vastaisella rajalla Punon alueella, joka on ollut kiivaiden mielenosoitusten aluetta. Seudulla julistettiin toistaiseksi jatkuva lakko protestina hallitusta vastaan.

Castillo on tutkintavankeudessa, jonka on määrä jatkua aina kesäkuuhun 2024 asti. Castilloa syytetään kapinasta ja salaliitosta. Jos hänet katsotaan syylliseksi, hänet voidaan tuomita jopa 10 vuodeksi vankeuteen.