Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi epäilee poikkeuksellista rikoskokonaisuutta: Lääkäri kirjoitti vääriä reseptejä huumaaviin lääkkeisiin ja teki niillä bisnestä

Poliisi epäilee, että lääkäri allekirjoitti suuren määrän perusteettomia reseptejä useille henkilöille puolentoista vuoden ajan.

Viime kesänä aloitettu esitutkintakokonaisuus liittyy Oulussa toimineeseen lääkäriin, poliisi kertoo tiedotteella. Poliisin mukaan kokonaisuus on "luonteeltaan varsin laaja ja poikkeuksellinen".

Lääkärin epäillään allekirjoittaneen suuren määrän perusteettomia reseptejä tammikuusta 2021 heinäkuuhun 2022. Reseptit on kirjoitettu keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä ja huumaavia lääkeaineita varten useille Oulun seudulla asuneille henkilöille.

Poliisi epäilee, että vastineeksi reseptien kirjoittamisesta lääkäri on ottanut itselleen osuuksia lääkkeistä.

– Hänen epäillään olleen reseptejä kirjoittaessaan tietoinen siitä, että lääkkeitä tullaan myymään eteenpäin, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi poliisi epäilee lääkärin pyytäneen muita myymään lääkkeitä, jolloin hän on hyötynyt lääkemyynneistä myös rahallisesti. Lääkärin epäillään myös itse hankkineen ja käyttäneen huumausaineita.

Lääkäriä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta sekä lääkerikoksesta. Hänen lisäkseen poliisi epäilee yhtä henkilöä törkeästä huumausainerikoksesta ja useita muita henkilöitä huumausainerikoksesta sekä lääkerikoksista.

Asiakokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan, eikä poliisi tiedota asiasta enempää.