Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkki arvosteli Ruotsin reaktiota Erdogania esittävän nuken roikottamiseen

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu pitää Ruotsin toimintaa Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdogania esittävän nuken tapauksessa täysin riittämättömänä. Erdogania esittävä nukke oli ripustettu roikkumaan pää alaspäin köyteen Tukholman kaupungintalon lähelle keskiviikkona.

Kuvat nukesta toimitti julkisuuteen Ruotsissa toimiva kurdiryhmä. Sen mukaan Erdoganin olisi syytä erota, ennen kuin hän päättyy roikkumaan pää alaspäin kuin Italian fasistijohtaja Benito Mussolini aikoinaan.

– Ruotsi voi joko kääntää tapaukselle selkänsä tai pitää ne lupaukset, joita se on yhteisymmärrysasiakirjassa antanut, Cavusoglu sanoi yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson sanoi televisiohaastattelussa pitävänsä tekoa hyvin vakavana.

Turkki perui tapauksen vuoksi Ruotsin valtiopäivien puhemiehen Andreas Norlénin tiistaisen kutsun Turkkiin. Samalla peruuntui myös Suomen eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen (kesk.) matka, sillä kaksikon oli tarkoitus matkustaa samalla ruotsalaiskoneella.