Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Davosin talousfoorumi alkaa – keskusteluissa muun muassa Ukrainassa käytävän sodan ja koronan talousvaikutukset

Maailman politiikan ja talouden eliitti aloittaa tänään perinteisen kokoontumisensa Sveitsin Davosissa. Maailman talousfoorumin organisoima tilaisuus järjestetään toista kertaa sitten koronapandemian alun.

Tänä vuonna tapahtuman teemoina käsitellään muun muassa koronapandemian ja Ukrainassa käytävän sodan talousvaikutuksia sekä ilmastonmuutosta.

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.) osallistuu talousfoorumiin tiistaista alkaen. Hän on mukana Venäjän hyökkäyssotaa ja Euroopan tilannetta käsittelevässä paneelissa, johon osallistuu myös muun muassa Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel.

Davosiin matkustaa suomalaisministereistä tänä vuonna myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) sekä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.).

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi esiintyy kokouksessa etäyhteydellä keskiviikkona.

Davosissa perinteisesti vuosittain järjestettävään talousfoorumiin osallistuu poliittisia johtajia, yritysjohtajia ja kansalaisyhteiskunnan vaikuttajia. Kokous jatkuu perjantaihin saakka.

- - - - -

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.