Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU:n ulkoministerit keskustelevat Ukrainan tilanteesta tänään Brysselissä – Haavisto edustaa Suomea kokouksessa

EU-maiden ulkoministerit puivat tänään Ukrainalle annettavaa apua kokouksessaan. Ulkoasiainneuvoston kokous alkaa Brysselissä aamupäivällä kymmeneltä paikallista aikaa.

Pääpaino kokouksessa on ulkoministeriön tiedotteen mukaan Ukrainan tilanteessa ja maan auttamisessa. Viime viikolla moni EU:n jäsenvaltio ilmoitti uusista Ukrainalle lähetettävistä aseapupaketeista, joilla maa voi puolustautua Venäjän hyökkäystä vastaan. Ukrainan aseapu oli esillä myös viime viikolla Saksan Ramsteinissa pidetyssä kokouksessa.

Myös Suomi ilmoitti viime viikolla toistaiseksi suurimmasta Ukrainalle annettavasta aseapupaketistaan. Paketin sisältämien puolustustarvikkeiden korvausarvo on noin 400 miljoonaa euroa.

Ulkoministeriön mukaan keskusteluissa on määrä käsitellä myös Ukrainan auttamista Euroopan rauhanrahastosta.

Ulkoministereiden on määrä keskustella myös Länsi- ja Pohjois-Afrikan maiden vakaudesta. Ministerit tapaavat lisäksi Palestiinan pääministerin Mohammad Shtayyehin. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) edustaa Suomea kokouksessa.