Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fiskars aloittaa muutosneuvottelut, vaikutukset Suomen liiketoimintaan eivät vielä tiedossa

Designtuoteyhtiö Fiskars suunnittelee organisaatiomuutoksia kasvua kiihdyttääkseen, ja muutosten odotetaan johtavan noin 100 työtehtävän nettovähennykseen globaalisti.

Yhtiöstä ei vielä maanantaiaamuna osattu kertoa, minkälainen vaikutus organisaatiomuutoksilla on Suomen liiketoimintaan ja henkilöstöön.

Muutosten arvioidaan johtavan noin 30 miljoonan euron vuotuisiin kustannussäästöihin, joista noin puolet toteutuisi vuoden 2023 toisella puoliskolla.

Yhtiö aikoo myös tilapäisesti sopeuttaa tuotantokapasiteettiaan kahdessa Suomen tehtaassaan Billnäsissä ja Sorsakoskella yrityksen suurista varastoista johtuen.

Yrityksen viestinnästä kerrotaan, että Fiskars on suurilla varastoillaan pystynyt välttämään tuotteiden saatavuushaasteet maailmanlaajuisten toimitusketjujen ongelmista huolimatta, mutta tämä on heikentänyt yrityksen kassavirtaa.

Billnäsin ja Sorsakosken tehtailla aloitetaan muutosneuvottelut lomautuksista. Suunnitellut lomautukset liittyvät yhtiön mukaan toimiin, joihin on ryhdytty varastojen kasvun hillitsemiseksi.

Billnäsin tehtaalla valmistetaan muun muassa saksia ja kirveitä, Sorsakoskella taas pannuja ja kattiloita.

Fiskarsilla on maailmanlaajuisesti 7 000 työntekijää. Sen brändeihin kuuluvat muun muassa Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen ja Moomin by Arabia. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa.