Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Der Spiegel: Saksa lähettää Ukrainaan Leopard-taistelupanssarivaunuja

Saksalaislehti Der Spiegel kertoo, että liittokansleri Olaf Sholz on antanut luvan lähettää paljon puhuttuja Leopard-taistelupanssarivaunuja Ukrainaan.

Lehden mukaan Saksan hallitus on hyväksynyt, että Ukrainaan toimitetaan ainakin komppanian verran Leopard 2A6 -panssareita. Lisäksi hallitus on päättänyt hyväksyä myös Saksan liittolaisilleen myymien Leopardien toimittamisen Ukrainalle. 

Monet Euroopan maat ovat olleet halukkaita lähettämään Leopard-vaunujaan Ukrainaan, mutta odottaneet Saksan linjausta asiaan.

Esimerkiksi Puola on aiemmin puhunut 14 Leopard-tankin antamisesta Ukrainalle ja pyytänyt Saksan hyväksyntää asialle.

Aiemmin tänään Saksan puolustusministeri Boris Pistorius sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa, että päätöstä asiasta valmistellaan ja se tehdään hyvin pian.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) sanoi maanantaina Euroopan unionin ulkoministerien kokouksen jälkeen, että Suomessa ei ole vielä muodostettu tarkkaa kantaa siihen, millaiseen koalitioon se voisi osallistua Leopard 2 -taistelupanssarivaunujen lähettämisessä Ukrainaan.

Aiemmin tänään Wall Street Journal -lehti kertoi, että Yhdysvallat olisi taipumassa antamaan Ukrainalle Abrams-vaunujaan.