Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niinistö puhui Stoltenbergin kanssa muun muassa Nato-ratifioinnista

Presidentti Sauli Niinistö on keskustellut tänään puhelimessa sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa, presidentti kertoo Twitterissä.

Niinistö ja Stoltenberg puhuivat Suomen Nato-jäsenyyden ratifioinnista sekä Venäjän hyökkäyssodan tämänhetkisestä tilanteesta ja tuesta Ukrainalle. Niinistö kävi tiistaina Ukrainassa, jossa hän tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysprosessi on toistaiseksi jumissa, sillä Unkari ja Turkki eivät ole vielä ratifioineet niiden jäsenyyksiä. Etenkin Turkista on muodostunut murheenkryyni Suomen Nato-tielle. Turkki ilmoitti tiistaina keskeyttävänsä toistaiseksi kolmenväliset neuvottelut Suomen ja Ruotsin kanssa sen jälkeen, kun Turkki oli suuttunut Ruotsille Tukholmassa tapahtuneesta koraanin polttamisesta.

Niinistö arvioi tiistaina, että Turkin ratifiointia voidaan odottaa vasta maan toukokuisten vaalien jälkeen. Hän kuitenkin sanoi uskovansa, että asia nousee viimeistään vaalien jälkeen vahvasti esille.

Suomen valtionjohto on vakuuttanut, että Suomi haluaa mennä Naton jäseneksi yhtä aikaa Ruotsin kanssa.