Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutistoimistolta nolo moka – "kehotamme olemaan kutsumatta ihmisiä ranskalaisiksi"

Yhdysvaltalainen uutistoimisto Associated Press on saanut pahoitella torstaina ilmeisesti kieli poskessa kirjoitettua ja epähuomiossa julkaistua tviittiä, jonka mukaan on epäinhimillistävää kutsua ihmistä ranskalaiseksi.

Tviitin julkaisi AP:n kieliopin tyylioppaalle (The Associated Press Stylebook) perustettu Twitter-tili. Ohjeistus on sittemmin poistettu palvelusta.

– Suosittelemme välttämään yleisiä ja usein epäinhimillistäviä nimikkeitä, kuten köyhät, mielisairaat, ranskalaiset, vammaiset, korkeakoulututkinnon suorittaneet. Käytä sen sijaan sanamuotoja, kuten mielenterveysongelmista kärsivät, tviitissä neuvotaan.

Koiranleuat löysivät tviitin ja innostuivat, kuten tällaisissa tapauksissa vääjäämättä käy.

– Olen samaa mieltä tämän kanssa. Mikään ei ole niin epäinhimillistävää kuin se että pidetään ranskalaisena. Pikemminkin tällaisia henkilöitä pitäisi kutsua "ranskalaisuudesta kärsivinä", pakistanilais-amerikkalainen kirjailija ja aktivisti Sarah Haider kujeilee.

AP:n virallinen tili pahoitteli mokaa.

– Sanan "ranskalaiset" käyttäminen oli sopimatonta ja on loukannut tahattomasti, uuden ja päivitetyn sittemmin julkaissut AP kirjoittaa.