Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Television-yhtyeen nokkamies Tom Verlaine kuollut

Television-yhtyeen kitaristi-laulaja Tom Verlaine on kuollut, hänen perheensä kertoo. Verlainen entisen puolison, muusikko Patti Smithin tytär Jesse Paris Smith kertoi New York Timesille Verlainen kuolleen New Yorkissa lyhyen sairauden päätteeksi. Hän ei täsmentänyt tarkempaa kuolinsyytä.

Thomas Milleriksi syntynyt Verlaine otti nimensä ranskalaisrunoilija Paul Verlainelta, jolta hän otti myös mallia omaan, impressionistiseen lyriikkaansa.

Verlaine perusti Television-yhtyeen lukiokaverinsa Richard Hellin (syntyjään Richard Meyers) kanssa vuonna 1973. Rolling Stone -lehti on nimennyt yhtyeen vuonna 1977 julkaistun Marquee Moon -debyyttialbumin yhdeksi punk-aikakauden hienoimmista albumeista, joskin yhtyeen musiikki oli punkia vain sanan laajassa merkityksessä.

Kehuvista arvosteluista huolimatta Television ei koskaan nauttinut kummoisesta kaupallisesta menestyksestä ja hajosi tehtyään vain kaksi albumia. Se kuitenkin toimi esikuvana muun muassa Ramonesille, Talking Headsille ja Blondielle, jotka vaikuttivat samoissa New Yorkin punk-piireissä legendaarisen CBGB-klubin ympärillä.

Myöhemmin Verlaine teki lukuisia soololevyjä.

Jäähyväisviestejä Verlainelle jättivät sosiaalisessa mediassa muun muassa Sonic Youthin Thurston Moore ja Red Hot Chili Peppersin Flea.

– Tom Verlaine oli yksi suurimmista rock-muusikoista koskaan. Hän vaikutti tapaan, jolla minä ja John (Frusciante) soitamme mittaamattomasti, Flea tviittasi.

Korjattu aiempaa uutista klo 20.30: AFP korjaa tietojaan. Jesse Paris Smith ei ole Verlainen tytär, vaan hänen ex-puolisonsa Patti Smithin tytär.