Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantaita vietetään poutaisessa pakkassäässä, sunnuntaina tupruttaa hieman lunta

Suomessa on lauantaina poutainen pakkassää kaikkialla maassa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso. Lumisateita ei ole päivän aikana tiedossa.

– Meillä on sellainen korkeapaineen selänne. Paikoin pilvipeite repeilee ja sää on poutaista, Laakso sanoo.

Maan eteläosissa on päivällä noin viisi astetta pakkasta. Keski-Suomessa lämpötilat liikkuvat kymmenen ja viidentoista pakkasasteen välillä. Sen sijaan Lapissa voi pakkasta olla Laakson mukaan jopa yli kaksikymmentä astetta.

Ilmatieteen laitos kertoi torstaina, että lauantain energiasää on huono. Tämä johtuu Laakson mukaan kylmästä säästä ja heikosta tuulesta.

Hajanainen lumisadealue liikkuu Suomen ylitse sunnuntain a

Poutaiseen säähän tulee Laakson mukaan hetkellinen muutos sunnuntaina, sillä maan ylitse liikkuu tuolloin hajanainen lumisadealue.

– Lunta kertyy päivän aikana muutaman sentin verran, Laakso sanoo.

Samalla edellisen päivän kireät pakkaset hellittävät. Lämpötilat nousevat etelässä nollan tienoille, kun taas muualla maassa on pakkasta noin viiden ja kymmenen asteen välillä.

Aurinkoinen poutasää palaa Laakson mukaan Suomeen maanantaina, jolloin lumisateet ovat jo ohitse. Samalla lämpötila lauhtuu ympäri maata entisestään.

– Maanantaina päästään länsirannikolla jo plussan puolelle, muualla on heikkoa pakkasta.