Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aktian tunnistautumistapahtumia oli tammikuisen häiriön aikaan tuhansia, osalle näkyi muiden tietoja

Aktian tunnistautumistapahtumia aloitettiin kahden viikon takaisen, tunnin kestäneen häiriön aikana tuhansia, kertoi pankin tietoturvallisuusjohtaja Henri Heinonen STT:lle tiistaina. Niistä alle tuhat päätyi tunnistautumisen yhteenvetosivulle, jossa osalle käyttäjistä näkyi toisten asiakkaiden tietoja.

Aktian mukaan virheellisiä tunnistautumisia oli yhteensä noin 350.

Häiriö tapahtui järjestelmäpäivityksen yhteydessä 24. tammikuuta kello 9 ja 10 välillä. Häiriö ei koskenut mobiili- tai verkkopankkiin tunnistautumista.

Pankin mukaan häiriö koski kaikkia palveluita, jotka vaativat vahvaa tunnistautumista. Asiakkaille on Heinosen mukaan voinut näkyä tunnistautumispalvelun yhteenvetosivulla nimiä, sosiaaliturvatunnuksia sekä muita tietoja palvelusta riippuen.

– Tähän mennessä ei ole tullut tietoon väärinkäytöksiä. Ihmisten on hyvä tietää, että on rikos hyödyntää tällaisia tietoja. Meillä on tarkka tieto siitä, kuka on nähnyt kenenkin tiedot, hän sanoo.

Heinosen mukaan kaikkiin osallisena oleviin asiakkaisiin on pyritty olemaan yhteydessä mahdollisimman nopeasti viestitse, kirjeitse tai mahdollisuuksien mukaan puhelimitse.

- - - - -

Uutista on korjattu klo 22.09. Aktian tunnistautumistapahtumia aloitettiin häiriön aikana tuhansia. Aiemmin jutussa oli muotoiltu virheellisesti, että tunnistuspalvelua käytti häiriön aikana tuhansia.