Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iranissa juhlittu islamilaisen vallankumouksen 44. vuosipäivää

Iranissa kymmenettuhannet ihmiset kokoontuivat juhlimaan islamilaisen vallankumouksen 44. vuosipäivää lauantaina. Väkeä kokoontui esimerkiksi pääkaupunki Teheranin Azadi-aukiolle (Vapauden aukio) ja lukuisiin muihin kaupunkeihin.

Vuosipäivän juhlijat muun muassa kantoivat muotokuvia Iranin korkeimmasta johtajasta ajatollah Ali Khameneista sekä edesmenneestä ajatollah Ruhollah Khomeinista. He huusivat iskulauseita, kuten "alas Yhdysvallat", "alas Israel" ja "alas Britannia", kertoi uutistoimisto AFP:n toimittaja.

Iranissa on tätä ennen osoitettu mieltä kuukausien ajan maan hallitusta ja tiukkoja islamilaisia säännöksiä vastaan. Viranomaisten mukaan satoja ihmisiä on kuollut mielenosoituksissa, joita Iranin viranomaiset yleensä kutsuvat mellakoiksi. Tuhansia ihmisiä, mukaan lukien julkisuuden henkilöitä, toimittajia ja asianajajia, on protestien yhteydessä pidätetty, mutta monet heistä on vapautettu äskettäin.