Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrityskauppoja tehnyt Pihlajalinna kasvatti kokoaan, mutta yrityskauppojen rahalliset edut eivät vielä näy tuloksessa – "Kannattavuuden kehittymiseen emme voi olla tyytyväisiä"

Useita yrityskauppoja vuonna 2022 tehnyt Pihlajalinna kasvatti roimasti liikevaihtoaan, mutta yrityskaupoista tulleet edut ovat viivästyneet. Yhtiön toimitusjohtajan Joni Aaltosen mukaan ne näkyvät kunnolla tänä vuonna.

– Kannattavuuden kehittymiseen vuonna 2022 emme voi olla tyytyväisiä. Yrityskaupat kasvattivat yhtiön velkaantuneisuutta merkittävästi, mutta niiden taloudelliset hyödyt eivät ole vielä täysimääräisesti toteutuneet. Olemme aloittaneet monia toimia kannattavuuden ja taloudellisen aseman vahvistamiseksi, Aaltonen sanoo tiedotteessa.

Yhtiö on tämän vuoden alussa nostanut hintojaan noin 5–10 prosenttia. Lisäksi yhtiö on aloittanut muutosneuvottelut ja pohtii yksittäisten toimipaikkojen supistamisia, yhdistämisiä ja lakkauttamisia sekä yrityksen rakennetta.

Pihlajalinnan liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa 188,4 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 154,7 miljoonaa euroa. Oikaistu liiketulos oli 2,2 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 7,8 miljoonaa euroa.

Koronapalveluiden osuus liikevaihdosta laski vuoden viimeisellä neljänneksellä verrattuna vuoden 2021 vastaavaan ajankohtaan. Koronapalveluiden liikevaihto laski loka-joulukuussa 7,3 miljoonaa euroa ja oli 2,8 miljoonaa euroa.

Yritysjärjestelyt kasvattivat Pihlajalinnan kokoa 77,9 miljoonalla

Erilaiset yritysjärjestelyt ovat kasvattaneet Pihlajalinnan kokoa. Vuoden viimeisellä neljänneksellä yritysjärjestelyt kasvattivat yhtiön liikevaihtoa 14,5 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen.

Koko vuonna liikevaihto oli 690,5 miljoonaa euroa, ja kasvua oli 19,5 prosenttia verrattuna vuoteen 2021. Yritysjärjestelyiden vaikutus liikevaihdon kasvuun viime vuonna oli 77,9 miljoonaa euroa.

Oikaistu liiketulos koko vuonna oli 26,7 miljoonaa euroa, ja laskua vuoteen 2021 verrattuna oli 28,5 prosenttia. Yhtiön hallitus esittää, ettei osinkoa jaeta vuodelta 2022 ollenkaan.

Vuonna 2022 Pihlajalinna teki useita yrityskauppoja. Helmikuussa Pohjola Sairaala siirtyi osaksi Pihlajalinnaa. Huhtikuussa Pihlajalinna teki yrityskaupat Etelä-Savon Työterveydestä ja Lääkärikeskus Ikiomasta. Kainuulaisen yksityisiä lääkäripalveluita sekä lääkäreiden ja hoitajien vuokrausta tarjoavan MediEllenin Pihlajalinna osti syyskuun alussa. Jyväskyläläinen lääkärikeskus Seppälääkärit sekä kuvantamiskeskus Seppämagneetti siirtyivät Pihlajalinnan omistukseen lokakuun alussa. Lisäksi Pihlajalinna hankki rokotepalveluita tarjoavan Punkkibussin liiketoiminnan huhtikuussa.