Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meta ilmoitti muutoksesta Facebookiin ja Instagramiin – käyttäjät voivat maksaa itselleen varmennetun tilin

Teknologiayhtiö Meta kertoo julkaisevansa omistamiinsa palveluihin Facebookiin ja Instagramiin maksullisen tilin vaihtoehdon, jolla käyttäjät voivat saada tilinsä varmennetuiksi. Meta Verified -palvelun julkaisemisesta kertoi Facebook-julkaisussaan yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg.

Metan päätös jäljittelee Elon Muskin Twitteriin tekemää muutosta, jossa käyttäjät pystyivät maksamalla saamaan tilinsä varmennetuiksi.

Metan uusi palvelu julkaistaan aluksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, ja se maksaa alkaen 11,99 dollaria kuukaudessa. Maksavat käyttäjät saavat varmennetun tilin sinisen lätkän, lisäsuojaa valetileiltä, jotka yrittävät esittää kyseistä käyttäjää, sekä suoran yhteyden Metan asiakaspalveluun.

Muutos ei vaikuta tileihin, jotka on ennestään varmennettu. Toistaiseksi maksullinen tilaus on saatavilla vain 18 vuotta täyttäneille yksityishenkilöille, ei esimerkiksi yrityksille.

– Tämä uusi ominaisuus lisää autenttisuutta ja turvallisuutta palveluissamme, Zuckerberg sanoi.

Facebook loi aikanaan sosiaalisen median vallalla olevan liiketoimintamallin, jossa itse sivun käyttäminen on ilmaista, mutta sivusto myy käyttäjien dataa mainostajille. Facebook julisti vuosien ajan sivunsa pysyvän aina ilmaisena.

Viime vuonna Metan mainostulot putosivat ensi kertaa sen jälkeen, kun yhtiö listautui pörssiin vuonna 2012. Yhtiön osake halpeni vuoden aikana hulppeat kaksi kolmasosaa, ja marraskuussa Meta ilmoitti irtisanovansa 11 000 työntekijää – 13 prosenttia työvoimastaan.

Meta kertoi hiljattain Facebookin päivittäisen käyttäjämäärän nousseen ensi kertaa kahteen miljardiin ihmiseen. Muun muassa kiristyneen kilpailun vuoksi käyttäjät eivät kuitenkaan enää tuo niin paljon mainostuloja kuin aiemmin.