Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tarjouskilpa pörssiyhtiö Caverionista kiihtyy: Pääomasijoittaja Triton korottaa ostotarjoustaan

Pääomasijoitusyhtiö Triton korottaa ostotarjoustaan suomalaisesta talotekniikkayhtiö Caverionista. Uusi tarjous on 8,95 euroa osakkeelta.

Korotetun ostotarjouksen mukaan laskettuna Caverionin arvo olisi runsaat 1,2 miljardia euroa.

Triton kertoo myös, että se on solminut ehdollisia sopimuksia kasvattaakseen omistusosuuttaan Caverionista 13,8 prosenttiin.

Caverionia tavoittelee myös toisen pääomasijoitusyhtiön Bain Capitalin johtama yhteenliittymä, jossa ovat mukana Antti Herlinin ja Ehrnroothin suvun sijoitusyhtiöt.

Bainin johtama sijoittajaryhmä on tarjonnut Caverionista 8,00 euroa osakkeelta heti ostotarjouksen toteuttamisen yhteydessä tai vaihtoehtoisesti 8,50 euroa osakkeelta yhdeksän kuukauden kuluttua ostotarjouksen ensimmäisistä toteutuskaupoista.

Ensimmäisenä ostotarjouksen Caverionista teki marraskuussa Bainin johtama yhteenliittymä, joka tarjosi alun perin 7,00 euroa osakkeelta Caverionista. Triton ilmoittautui tarjouskilpaan tammikuussa, ja sen jälkeen kumpikin osapuoli on korottanut tarjoustaan.

Caverionin hallitus on suositellut Bainin johtaman sijoittajaryhmän ostotarjouksen hyväksymistä.

Caverionilla takana hyvä loppuvuosi

Tritonin edustajan Mikael Aron mukaan Caverionin loppuvuoden vahva tulos on vahvistanut Tritonin uskoa Caverionin potentiaaliin.

Aro huomauttaa, että Tritonin korotettu 8,95 euron osakekohtainen tarjous on noin 12 prosenttia korkeampi kuin Bainin tarjoama 8,00 euroa osakkeelta.

– On selvää, että näemme Caverionissa enemmän arvoa ja uskomme vahvasti, että parannettu ostotarjouksemme on jälleen kaikille Caverionin osakkeenomistajille parempi vaihtoehto, Aro sanoo tiedotteessa.

Caverionin osake oli 5,6 prosentin nousussa Helsingin pörssissä perjantaina alkuillasta ennen viittä. Osakkeen kurssi oli yhdeksän euroa, eli hieman yli Tritonin uuden ostotarjouksen tason.