Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valkoinen talo antoi valtion virastoille 30 päivää poistaa TikTok-sovellus laitteiltaan

Yhdysvalloissa Valkoinen talo on antanut valtion virastoille 30 päivää aikaa poistaa kiinalaisomisteinen sosiaalisen median Tiktok-sovellus valtion laitteilta.

Valkoinen talo asetti näin aikarajan kongressin viime kuussa säätämälle ja presidentti Joe Bidenin allekirjoittamalle laille, joka kieltää Tiktokin käytön valtion laitteilla. Laki kieltää Tiktokin käytön myös Yhdysvaltain edustajainhuoneessa ja senaatissa.

Maanantaina julkaistussa muistiossa kehotetaan viranomaistahoja poistamaan sovellus ja estämään sen lataaminen ja käyttö valtion laitteilla.

Tiktok on kiinalaisen teknologiayhtiö ByteDancen kehittämä sosiaalisen median palvelu. Tiktokin tietoturva on herättänyt huolta etenkin länsimaissa, koska ei ole selvää, paljonko tietoa käyttäjistä päätyy yhtiölle ja mitä sillä tehdään.

Yhdysvalloissa huoli oletetusta Kiinan vakoilusta on lisääntynyt sen jälkeen, kun maan asevoimat ampui aiemmin helmikuussa alas pallon, jota Kiinan epäiltiin käyttävän vakoiluun. Kiinan mukaan kyseessä oli eksynyt sääpallo.