Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bensiinin keskihinnat nousivat helmikuussa – viime kesäkuun huippulukemia ei kuitenkaan hätyytellä

Bensiinin keskihinnat ovat nousseet jälleen helmikuussa, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Viime kesän huippulukemiin on kuitenkin vielä matkaa.

Tilastokeskuksen mukaan litra 95-oktaanista bensiiniä maksoi helmikuussa keskimäärin 1,99 euroa ja 98-oktaaninen bensiini 2,08 euroa. Keskihinnat nousivat tammikuusta 8 ja 7 senttiä litralta.

Dieselin keskihinta litralta oli helmikuussa 2,07 euroa ja kevyen polttoöljyn 1,45 euroa. Dieselin hinta pysyi suunnilleen samalla tasolla kuin tammikuussa, mutta kevyen polttoöljyn keskihinta laski 10 senttiä.

Polttoaineiden hinnat kohosivat ripeästi viime vuonna sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajan hyökkäykseen Ukrainaan helmikuun lopulla.

Kalleimmillaan hinnat olivat kesäkuussa, jolloin molempien bensiinilaatujen keskihinnat kipusivat yli 2,5 euron litralta ja dieselinkin keskihinta oli yli 2,4 euroa. Hinnat kääntyivät Suomessa laskuun, kun hallitus alensi uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoitetta.

Alennettu velvoite on voimassa myös tänä vuonna, minkä jälkeen sen olisi määrä nousta jyrkästi.