Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HKScan aloittaa muutosneuvottelut Rauman siipikarjayksikössä – 45 työpaikkaa uhattuna

Elintarvikekonserni HKScan aloittaa muutosneuvottelut Rauman siipikarjayksikössä. Muutosneuvottelujen piirissä on yhteensä 225 ihmistä, ja yhtiön mukaan ne voivat johtaa enintään 45 työsuhteen päättymiseen. Neuvottelut voivat myös johtaa olennaisiin muutoksiin 214 työsopimuksen ehtoihin.

Yhtiö aikoo investoida siipikarjayksikön leikkaamoon noin 4,6 miljoonaa euroa kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi automaatioastetta nostamalla. Investoinnilla ja toimintamallin uudistamisella HKScan tavoittelee noin kolmen miljoonan euron vuotuisia säästöjä ja haluaa vahvistaa markkina- ja kilpailuasemaa yhtiölle strategisesti tärkeässä ja kasvavassa broilerituotteiden kategoriassa.

– Tällä automaatioasteen nostamiseen suunnitellulla investoinnilla sekä siihen liittyvillä kehittämistoimilla on kustannustehokkuuden lisäksi vaikutusta tuotelaatuun ja henkilöstön hyvinvointiin, sanoi HKScanin Suomen-liiketoimintayksiköstä vastaava johtaja Jari Leija tiedotteessa.

Suunnitellut muutokset eivät koske HKScanin muita tuotantoyksiköitä Suomessa.