Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iltalehti: KRP epäilee, että Mika Lintilän WhatsApp -tilille murtauduttiin – esitutkinta aloitettu

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee, että elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) WhatsApp -tilille on murtauduttu. Asiasta kertoo Iltalehti.

Lintilän numerosta lähetettiin 9. helmikuuta keskustan eduskunta keskustan eduskuntaryhmän ryhmäkeskusteluun pilakuva, jossa irvailtiin pääministeri Sanna Marinille (sd.) ja kansanedustaja Matias Mäkyselle (sd.).

Lintilä kiistää itse lähettäneensä kuvan ja kertoi itse pian kuvan lähettämisen jälkeen, että hänen tilinsä oli ilmeisesti kaapattu. Myöhemmin hän kiisti tilin kaappaamisen ja sanoi tilinsä olleen "rinnakkaiskäytössä".

Eduskunnan tietohallinto selvitti asian omasta puolestaan, ja totesi ettei Lintilän WhatsAppia kaapattu.

Keskusrikospoliisi aloitti tänään tapauksesta esitutkinnan oman esiselvityksensä jälkeen. KRP:n verkkorikostutkinnan yksikön rikoskomisario Sami Siurola kommentoi asiaa IL:lle niukkasanaisesti, mutta vahvistaa tutkittavan rikosnimikkeen tietomurroksi. Tutkinnan aikataulusta KRP ei myöskään kerro, mutta asiasta ei kannata odottaa tietoja eduskuntavaaleihin mennessä.

Siurola ei kerro IL:lle, onko Lintilän puhelin KRP:n hallussa. Lintilää ei epäillä asiassa rikoksesta.

KRP lähetti viestimille myöhemmin keskiviikkona asiasta tiedotteen, jossa esitutkinnan vahvistetaan aloitetun. Lisättävää aiemmin uutisoituun tiedotteessa ei ollut.