Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän turvallisuuspalvelun rakennus syttyi palamaan Rostovissa – yksi ihminen kuollut

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n rakennus on syttynyt palamaan Rostovin kaupungissa Etelä-Venäjällä. Tulipalossa kuoli ainakin yksi ihminen ja kaksi on loukkaantunut.

Venäläisviranomaisten mukaan tuli levisi 800 neliömetrin suuruiselle alueelle. Palon syttymissyy oli heidän mukaansa oikosulku, joka aiheutti polttoaine- ja voiteluainesäiliöiden räjähdyksen.

Useissa sosiaalisessa mediassa julkaistuissa kuvissa ja videoilla näkyy, kuinka suuri tulipalo peittää osia FSB:n rakennuksesta ja sakeaa mustaa savua kohoaa ilmaan. BBC:n mukaan paikalliset asukkaat kertoivat kuulleensa räjähdyksiä ennen tulipalon syttymistä.

Rakennus kuuluu Venäjän turvallisuuspalvelun alueelliselle rajavartio-osastolle ja sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Ukrainan rajalta. Alueen kuvernöörin mukaan rakennuksia on evakuoitu Rostovissa varotoimenpiteenä.

Epäilykset kohdistuivat aivan aluksi ukrainalaismielisiin sabotaasiryhmiin, joita on syytetty useista iskuista Venäjän maaperällä Venäjän aloitettua laajamittaisen hyökkäyssotansa Ukrainassa viime vuoden helmikuussa.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak kiisti Ukrainan olleen millään tavalla osallinen tulipaloon, mutta sanoi Ukrainan seuraavan tilannetta mielissään. Podoljakin mukaan tapahtuma kielii Venäjän sisäisestä konfliktista ja paniikista Venäjällä.

– Ukraina ei sekaannu, mutta seuraa mielissään, hän sanoi Twitterissä.