Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iltalehti: Finnairin ex-työntekijöiden mukaan yhtiössä olisi palkattu kesätyöntekijöitä rintojen koon perusteella

Lentoyhtiö Finnair on aloittanut sisäisen selvityksen väitteistä, joiden mukaan Finnair Kitchen -osastolla on ollut seksistinen ja naisvihamielinen työkulttuuri, kertovat Iltalehti ja Helsingin Sanomat.

IL haastatteli kolmea yhtiön ex-työntekijää. Lehdelle on kerrottu, että osastolla on palkattu kesätyöntekijöitä muun muassa rintojen koon perusteella. Naisvihamielistä työkulttuuria kerrotaan esiintyneen osastolla vuonna 2018 ja tuota ennen, erityisesti johtotasolla.

Keskustelu sai alkunsa, kun Finnairin entinen kehityksestä vastannut päällikkö Jori Eskolin kirjoitti ex-työnantajansa palkkauskäytännöistä Linkedinissä.

– Misogynia on vahvasti läsnä koko lentokentällä, Eskolin sanoi IL:lle.

Finnair Kitchenin nykyinen johtaja Marika Nieminen kertoo Iltalehdelle, ettei ole saanut itse tietoa tällaisesta. Hän aloitti osaston vetäjänä vuonna 2020.

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoo HS:lle, että Finnair Kitchenin kulttuuria ja organisaatiota on edellisten neljän vuoden aikana kehitetty ja lähes koko johtoryhmä on vaihdettu osastolla.

Eskolin kertoo ottaneensa epäasialliset rekrytointikriteerit aikoinaan puheeksi sekä tiiminvetäjien että Finnairin HR-henkilöstön kanssa, mutta asiaan ei puututtu.

Finnairin henkilöstöjohtaja Johanna Karppi kertoo IL:lle, ettei Kitchenin henkilöstöasioita tuolloin hoitanut henkilö ole enää Finnairilla töissä.

Iltalehden selvityksen mukaan henkilöt, joiden haastateltavat sanovat käyttäytyneen asiattomasti, ovat edelleen osastolla töissä.