Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ben Zyskowiczin pahoinpitelystä epäilty mies vapautettiin

Helsingin poliisi on vapauttanut kokoomuslaisen kansanedustaja Ben Zyskowiczin pahoinpitelystä epäillyn henkilön. Poliisi tiedottaa tutkivansa tapausta myös laittomana uhkauksena.

Zyskowicz joutui hyökkäyksen kohteeksi lauantaina Helsingin Itäkeskuksessa ennen puoltapäivää. Zyskowicz oli Itäkeskuksen metroasemalla odottamassa Vuosaareen menevää metroa, kun Zyskowiczin mukaan aggressiivinen mies uhkasi tappaa hänet ja työntää metron alle.

Zyskowicz kertoi, että uhkailujen jälkeen mies huitaisi kädellä päin hänen kasvojaan. Tämän jälkeen hyökkääjä yritti Zyskowiczin mukaan poistua paikalta reippaasti kävellen.

Poliisi otti miehen kiinni tapahtumapaikalta. Mies oli kiinniotettuna ja pidätettynä sekä kuulusteltavana maanantai-iltapäivään asti. Hänet vapautettiin, koska tutkinnanjohtaja ja syyttäjä eivät nähneet edellytyksiä vangitsemisvaatimukselle.

– Epäilty on ollut kuulusteluissa yhteistyökykyinen ja myöntänyt pääpiirteissään tapahtumien kulun. Tämänhetkisen käsityksen mukaan tapahtumaketju on ollut ennemminkin päähänpisto kuin ennalta suunniteltu teko, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen sanoo tiedotteella.

Lehtonen kertoi aikaisemmin maanantaina STT:lle, että pahoinpitelystä epäilty mies kertoi kuulusteluissa, ettei teon taustalla ollut suunnitelmallisuutta.