Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saudi-Arabiassa ainakin 20 pyhiinvaeltajaa kuollut bussiturmassa

Saudi-Arabiassa ainakin 20 pyhiinvaeltajaa on kuollut bussiturmasssa maan eteläisessä Asirin provinssissa, kertoo valtion media. Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi kymmeniä ihmisiä.

Pyhiinvaeltajat olivat matkalla Mekan pyhään kaupunkiin. Onnettomuus tapahtui muslimien pyhän kuukauden ramadanin ensimmäisellä viikolla.

Okaz-lehden mukaan onnettomuusbussin jarruissa oli ollut ongelmia, ja bussi törmäsi kohtalokkain seurauksin siltaan. Bussi kaatui törmäyksessä ja syttyi palamaan.

Valtiollisen televisiokanavan mukaan onnettomuuden uhrit olivat useista eri maista.

Vuonna 2019 edellinen tuhoisa liikenneonnettomuus

Pyhiinvaeltajien kuljettaminen Saudi-Arabian pyhiin kaupunkeihin Mekkaan ja Medinaan on vaarallinen tehtävä erityisesti vuosittaisen hajj-pyhiinvaelluksen aikana, jolloin tiet ovat kaoottisia ja ruuhkaisia.

Lokakuussa 2019 35 ulkomaalaista pyhiinvaeltajaa kuoli ja neljä loukkaantui heitä kuljettaneen linja-auton kolaroitua toisen raskaan ajoneuvon kanssa lähellä Medinaa.

Pyhiinvaeltajien matkat ovat olennainen osa Saudi-Arabian kasvavaa matkailusektoria, ja valtio toivoo turismin monipuolistavan öljystä tunnetun kuningaskunnan taloutta.

Hajj on yksi islamin viidestä peruspilarista, ja jokaisen muslimin tulisi suorittaa se vähintään kerran elämässään, jos he ovat siihen fyysisesti ja taloudellisesti kykeneväisiä.

Liikenteen lisäksi pyhiinvaellus aiheuttaa muutenkin merkittävän turvallisuushaasteen Saudi-Arabian pyhillä paikoilla. Pahin onnettomuus tapahtui vuonna 2015, jolloin noin 2 300 pyhiinvaeltajaa tallautui hengiltä Minassa, joka on Mekan lähellä sijaitseva pyhiinvaeltajien majoitusalue.