Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Sotilaallinen toiminta Zaporizhzhjan ydinvoimalan läheisyydessä lisääntymään päin

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA kertoo uutiskanava CNN:lle, että sotilaallinen toiminta Zaporizhzhjan ydinvoimalan läheisyydessä Ukrainassa on lisääntymään päin.

– Sotilaallinen toiminta jatkuu ja on itse asiassa lisääntymään päin. Voimalan ympärillä on kasvava määrä joukkoja, sotilasajoneuvoja ja raskasta tykistöä, kertoo IAEA:n johtaja Rafael Grossi CNN:lle.

Grossi vierailee voimalassa pian toista kertaa. IAEA:lla on ollut pysyvä edustus paikan päällä voimalassa viime syyskuusta lähtien.

Grossin mukaan voimala kärsii jatkuvasti sähkökatkoksista. Venäjän hyökkäyksen on katsottu vaarantavan ydinturvallisuutta Ukrainan ja koko Euroopan suurimmassa ydinvoimalaitoksessa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tapasi Grossin maanantaina Zaporizhzhjan alueella, joka on osin Venäjän joukkojen hallussa. Kaksikko keskusteli ydinvoimalan ja sen henkilöstön suojelemisesta.

Venäjän valtaama ydinvoimala sijaitsee Dneprjoen etelärannalla reilun sadan kilometrin päässä Zaporizhzhjan kaupungista.