Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muuntajatehdas palaa Vaasassa – savusta ei enää vaaravaroitusta

Pohjanmaalla Vaasassa sammutetaan alkuillasta edelleen tulipaloa Hitachi Energy -yrityksen muuntajatehtaalla. Palavassa tehtaasta ei synny enää lähiseudun asukkaille vaarallista savua. Hätäkeskuslaitos poisti vaaravaroituksen hieman ennen iltakuutta.

Sammutustöitä johtava palomestari kertoi STT:lle, että palon savunmuodostus on vähentynyt hyvin selvästi. Hänen mukaansa ei kuitenkaan vielä kello 18.30 ollut mahdollista arvioida, milloin palo saadaan sammutettua.

Palomestarin mukaan tuli on kuitenkin saatu rajattua tehtaassa niin, että leviämisvaaraa ei enää ole.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Strömbergin puistotiellä syttyneestä suurpalosta noin kello 13. Tehdas sijaitsee neljän kilometrin päässä Vaasan keskustasta.

Hätäkeskuslaitos antoi aluksi varoituksen tulipalosta leviävästä myrkyllisestä savusta. Lähiseudun ihmisiä kehotettiin suojautumaan sisälle, sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmastoinnin sekä seuraamaan lisäohjeita televisiosta tai radiosta.

Savua on levinnyt tehdasalueelta koilliseen Melaniemen asuinalueen suuntaan. Palomestarin arvion mukaan savu on kuitenkin laskeutunut pääosin vasta Melaniemen takana Strömbergin metsäalueelle.

Palo tai sen savu eivät ole tiettävästi aiheuttaneet henkilövahinkoja. Palomestarin mukaan tulen syttymissyy oli vielä alkuillasta avoinna.

Muuntajaöljy palaa

Aluksi pelastuslaitos kertoi, että tulipalo olisi ollut ABB:n tehdasrakennuksessa. Hitachi Energyn viestintäjohtaja Jaana Nikkari kuitenkin vahvisti STT:lle, että kyse on nimenomaan Hitachin tehtaasta. Myös ABB:llä on tehdas Strömbergin puistotiellä.

Nikkarin mukaan tulipalossa ei ole sattunut henkilövahinkoja ja kaikki tehtaan työntekijät on saatu ulos. Hitachi Energyn muuntajatehtaassa työskentelee yhteensä 200 työntekijää.

– Tarkkaa tietoa ei ole, kuinka moni heistä on ollut palon syttyessä paikalla. Kaikki tehdasrakennuksessa olleet ihmiset kuitenkin saatiin ulos, Nikkari kertoi STT:lle.

Palomestarin mukaan tehtaassa palaa lähinnä muuntajaöljyä. Palo on onnistuttu rajaamaan tehtaan sille osastolle, jossa tuli syttyi.

Pohjanmaan pelastuslaitos lähetti palopaikalle reilusti toistakymmentä pelastusyksikköä.