Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Instagram-tili kaapattiin

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Instagram-tili kaapattiin joulukuun lopulla, poliisi kertoo. Kaappausta tutkii Helsingin poliisilaitos.

Itä-Uudenmaan poliisissa huomattiin, että tilille kirjautuminen oli yhtäkkiä estetty. Poliisi sanoo toimineensa sovelluksen ohjeiden mukaan palauttaakseen pääsyn tilille ja kertoo ottaneensa yhteyttä Instagramin omistajan Metan nimeämään poliisin yhteyshenkilöön. Asian käsittely Metan kanssa on edennyt hitaasti, poliisi kertoo.

Instagram-tili avataan uudelleen tänään.

– Tässä oli taas kaikille sosiaalisen median käyttäjille hyvä muistutus siitä, että edes poliisi ei välty kanaviinsa kohdistuvilta hyökkäyksiltä ja varkausyrityksiltä. Lisäksi monet kalasteluviestit ovat niin taitavasti tehtyjä, että niitä voi olla erittäin hankalaa erottaa aidoista ja asiallisista viesteistä, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Annika Rajasalo sanoo tiedotteessa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on nyt päivittänyt sosiaalisen median tilien turvallisuusohjeita. Lisäksi tilejä päivittävälle henkilöstölle on annettu uudelleenkoulutusta.

Poliisi muistuttaa, että sosiaalisen median tilin kaappauksesta kannattaa aina tehdä ilmoitus alustan ylläpidolle ja Kyberturvallisuuskeskukselle. Jos kyseessä on kiristysyritys, myös ilmoitus poliisille on tarpeen.