Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläiset edenneet jonkin verran Bahmutissa, yhdysvaltalaiskenraalin mukaan venäläiset kärsivät valtavia tappioita

Ukrainassa venäläisjoukot ovat edenneet jonkin verran Bahmutissa maan itäosassa, kirjoittaa yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War tilannekatsauksessaan. Venäläisjoukot ovat päässeet eteenpäin kaupungin etelä- ja lounaispuolella.

Bahmutissa ja sen ympäristössä on taistelu kuukausikaupalla. Vaikka Bahmut ei ole sotilaallisesti kovin merkittävä, pitkät taistelut ovat tehneet ennen sotaa kuohuviinistä ja suolakaivoksista tunnetusta kaupungista symbolisesti tärkeän.

Yhdysvaltain asevoimien komentaja Mark Milley sanoi, että ukrainalaiset ovat taistelleet Bahmutissa erittäin hyvin ja aiheuttaneet venäläisille ja varsinkin palkkasotilasyhtiö Wagnerin joukoille valtavia tappioita, kertoi uutiskanava CNN.

Milleyn mukaan Bahmutista on tullut venäläisille "teurastamo".

Venäjä värväämässä lisää sotilaita

Venäjällä valmistellaan suurta värväyskampanjaa, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan. Kampanjan tavoitteeksi kerrotaan 400 000 uuden sotilaan rekrytointi.

Venäjällä kampanja esitetään sopimussotilaiden värväämisenä pakollisen liikekannallepanon sijaan. Brittiarvion mukaan tämä erottelu voi hämärtyä, sillä paikallisviranomaiset saattavat yrittää saavuttaa rekrytointitavoitteitaan pakkokeinoin.

Brittitiedustelu arvioi Venäjän valinneen julkisesti vapaaehtoisuuteen perustuvan värväysstrategian vähentääkseen värväystoimiin kohdistuvaa kritiikkiä kotimaassa.

Ukrainassa käytävien kovien taisteluiden seurauksena Venäjän armeijalla on pulaa paitsi koulutetuista sotilaista, myös ammuksista ja muista sotatarvikkeita.

Venäjän tulevasta värväyksestä kertoi aiemmin tässä kuussa muun muassa Radio Free Europe viitaten paikallislähteisiin. Niiden mukaan Venäjän puolustusministeriö on jo lähettänyt aluehallinnoille määräykset huhtikuussa järjestettävästä värväyskampanjasta.

Paikallislähteiden mukaan varsinaisen värväämisen hoitavat armeijan värväystoimistot, mutta alueiden kuvernöörit ovat vastuussa suunnitelman toimeenpanosta.

Kymmeniä ukrainalaissotilaita koulutettu Patriotien käyttöön

Ryhmä ukrainalaissotilaita on saanut päätökseen koulutuksensa Patriot-ilmatorjuntaohjusten käytössä ja palannut Eurooppaan, kertoi Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon torstaina. Ryhmään kuului 65 sotilasta.

– He liittyvät muuhun Ukrainan ilmapuolustukseen käyttämään Yhdysvaltojen, Saksan ja Hollannin lahjoittamia ohjuksia, sanoi Pentagonin edustaja, prikaatikenraali Pat Ryder toimittajille.

Ryderin mukaan Yhdysvallat on kouluttanut yli 7 000 ukrainalaissotilasta sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.

Patriot-ohjusjärjestelmä tuli tunnetuksi Persianlahden sodan aikana, missä Patrioteja käytettiin Irakin Scud-ohjuksia vastaan. Rytheonin kehittämä Patriot ei kuitenkaan ollut alun perin tarkoitettu ohjusten, vaan korkealla lentävien lentokoneiden torjuntaan.