Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan ja Venäjän välisten taisteluiden näyttämönä vuosien ajan olleen Avdijivkan infrastruktuuri on tuhoutunut kokonaan – "Ei voi entisöidä, ainoastaan purkaa"

Itä-Ukrainan Donetskin alueella sijaitsevan Avdijivkan kaupungin infrasruktuuri on tuhoutunut kokonaan. Kaupungin sotilashallinnon päällikkö Vitalii Barabash kertoo Ukrainan Interfaxille, ettei yksikään kaupungissa oleva rakennus ole säästynyt Venäjän pommitukselta, ja kaupungin asuntokanta on tuhoutunut 80-prosenttisesti.

– Infrastruktuuri on täysin rikki – mikään ei toimi. Tätä kaupunkia ei voi enää entisöidä tai korjata, vain purkaa ja rakentaa uudelleen. Kaupungissa ei todennäköisesti ole ollut ainuttakaan ehjää rakennusta sitten kesän. Yhteensä täällä oli 149 monikerroksista ja noin 4 000 omakotitaloa, Barabash sanoi.

Hän kertoi kaupunkiin jääneiden lämmittäneen kotejaan liesillä, jotka oli saatu vapaaehtoisilta lahjoittajilta sekä Ukrainan valtiolta.

Avdijivkassa on taisteltu Itä-Ukrainan sodasta lähtien, ja sen hallinta on vaihdellut. Sotatoimet kärjistyivät kaupungissa jo kolme päivää ennen Venäjän täysimittaista hyökkäystä Ukrainaan, kun Venäjän asevoimien joukot saapuivat kaupunkiin tukemaan Venäjä-mielisiä separatistijoukkoja.

Kaupungin väestöstä suurin osa on paennut kaupungista nyt käynnissä olevan, yli vuoden kestäneen taistelun tieltä.