Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikkuvan poliisin perinneyhdistys haukkui poliisin tiedotustoiminnan – "Ulkoistanut itsensä täydellisesti"

Liikkuvan poliisin perinneyhdistys julkaisi perjantaina tiedotteen, jolla se ottaa kantaa poliisin toimintaan liikenneturvallisuusasioista tiedottamisessa.

Yhdistyksen mukaan poliisi on ulkoistanut itsensä "jopa täydellisesti" valtakunnallisesta tiedotuksesta.

– Viimeisenä esimerkkinä asiasta on ollut tiedottaminen kesärenkaiden asentamiseen liittyvistä ongelmista, jos kesärenkaat asennetaan autoihin liian varhain. Poliisin poissaolo tämänkin asian tiedotuksesta velvoitti Liikenneturvan tiedottamaan asiasta lehdistölle, yhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Haapala kommentoi tiedotteella.

Yhdistyksen mukaan poliisin olisi pitänyt tiedottaa asiasta, koska viranomaisen sanoilla olisi ollut vahvempi vaikutus autoilijoihin.

Yhdistyksen mukaan poliisihallitus kertoi julkisuuteen aikaisemmin, miten hyvin poliisin nykyinen organisaatio valvoo liikennettä ja osallistuu näin liikenneturvallisuustyöhön.

– Poliisihallitus ei ole kuitenkaan missään vaiheessa myöntänyt sitä, että muun muassa poliisin valtakunnallinen liikenneturvallisuustiedotus päättyi vuoden 2014 alussa siihen, että poliisihallitus ei kyennyt itse ottamaan vastuuta poliisin valtakunnallisesta liikenneturvallisuustiedotuksesta eikä myöskään yhdelläkään 11 poliisilaitoksesta ollut mandaattia toimia valtakunnallisena liikenneturvallisuustiedottajana, Haapala paaluttaa.

Liikenneturvallisuustiedotuksen poistumista viranomaisilta joudutti Haapalan myös se, että vuonna 2022 Liikenne- ja viestintävirasto Traficom irtisanoutui kyseisestä tiedotuksesta.

–  Voidaan myös todeta se, että muun muassa Yle on lopettanut omien liikennetoimittajien vakanssit, eikä mikään media ole enää fyysisesti tiellä esimerkiksi juhlapyhien liikenteessä tekemässä yhteistyötä valvovan viranomaisen kanssa. Kaikki tämä on seurausta siitä, että tiellä ei ole enää itsenäistä liikennepoliisia.

Perinneyhdistys ilmoittaa olevansa hämmästynyt siitä, ettei mikään media ole halunnut puuttua kuvattuihin epäkohtiin.

– Tienkäyttäjät ja me uskomme, että myös mediat kaipaavat oikeaa viranomaisten äänellä tapahtuvaa liikenneturvallisuustiedottamista, mutta sitä he eivät enää saa kuulla, Haapala päättää.