Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erittäin vaarallisten katuhuumeiden epäillään aiheuttaneen neljän miehen kuoleman Rovaniemellä

Rovaniemellä on viikon aikana löytynyt kuolleena neljä miestä, joiden kuolemiin epäillään liittyvän huumausaineet.

Poliisi selvittää noin 30–50-vuotiaiden miesten kuolemia normaaleina kuolemansyyntutkintoina ja huumausainerikoksina.

Miehet kuolivat yksituisasunnoissa. Poliisin mukaan näin lyhyellä aikaa ilmi tulleiden epäiltyjen huumekuolemien määrä on poikkeuksellisen suuri.

Poliisi epäilee tapauksiin liittyvän amfetamiinina markkinoitu vaaleanpunainen jauhemainen huumausaine, jonka koostumus on vielä tuntematon. Poliisi on varoittanut kyseisestä aineesta aikaisemmin tällä viikolla.

Lisäksi tutkinnassa on takavarikoitu jäämiä kellertävästä jauhemaisesta huumausaineesta, jonka epäillään olevan erittäin vaaralliseksi luokiteltua synteettistä opioidia "Isonitazenia", joka on Suomessa poikkeuksellista.

Poliisin tämänhetkinen prioriteetti on selvittää, mihin aineeseen kuolemat liittyvät sekä saada akuuttia hengenvaaraa aiheuttava aine pois kadulta. Poliisi varoittaa huumausaineisiin aina liittyvästä riskistä: käyttäjä ei voi olla koskaan varma, mitä aine todellisuudessa sisältää.

Poliisi vetoaa myös kaikkiin asiasta jotakin tietäviin, jotta hengenvaarallinen aine saadaan katukaupasta pois mahdollisimman nopeasti.