Venäläinen kalastusalus upposi Suomenlahdella, miehistö saatiin pelastettua

STT

STT

Venäläinen kalastusalus upposi perjantain vastaisena yönä Suomenlahdella Viron edustalla. Aluksen seitsenhenkinen miehistö saatiin pelastettua, kertoo Suomenlahden merivartiosto, joka oli mukana pelastustöissä. Noin 21 metriä pitkä alus oli saanut suurehkon vuodon.

Meripelastuskeskus Tallinna pyysi avuksi meripelastusyksiköitä Rajavartiolaitokselta. Paikalle hälytettiin Suomesta vartiolaiva Turva, Porvoon merivartioaseman partiovene ja meripelastushelikopteri Helsingistä. Turun lentoasemalla oli meripelastushelikopteri välittömässä lähtövalmiudessa.

Troolarin miehistö pääsi pelastuslautalle ennen troolarin uppoamista. Paikalle ensimmäisenä saapunut öljytankkeri sai poimittua miehistön, minkä jälkeen Viron ja Suomen meripelastushelikopterit evakuoivat heidät tankkerilta Tallinnaan ja Helsinkiin.

Merivartioston tietojen mukaan kenelläkään miehistöstä ei ole hengenvaaraa. Aluksen uppoamisen syystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.