Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinteistöpalvelualan lakonuhka väistyy, osapuolet hyväksyivät uuden työehtosopimuksen

Kiinteistöpalvelualan uusi työehtosopimus on hyväksytty, joten huomenna alkavaksi ilmoitetut lakot peruuntuvat.

Alan työehdoista ovat neuvotelleet Palvelualojen ammattiliitto PAM ja työnantajia edustava Kiinteistötyönantajat. Kiistaan saatiin eilen neuvottelutulos, ja tänään osapuolet hyväksyivät uuden työehtosopimuksen.

Sopimus nostaa alan palkkoja 2,0 prosenttia huhtikuusta alkaen ja edelleen 1,3 prosenttia ensi vuoden huhtikuusta alkaen, PAM kertoo verkkosivuillaan . Kiky-tunneista luovutaan ensi vuoden alusta.

– Kiky-tuntien poistumisen ja palkankorotuksen etupainotteisuuden johdosta neuvottelutulos oli hyväksyttävissä, sanoo PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

Kiinteistötyönantajien toimitusjohtajan Pia Graménin mukaan työnantajille oli tärkeää, että ratkaisuun päästiin neuvotteluteitse ja lakoilta vältyttiin.

– Hyvää sopimuksessa on se, että kiky-tunnit säilyvät vielä tämän vuoden loppuun ja työpaikoille saadaan lisää alan kannalta merkittäviä joustoja työaikajärjestelyihin sekä alan työllistämisen edistämiseen liittyviä parannuksia, Gramén sanoo.

Lakot olisivat vaikuttaneet hotelleihin tällä viikolla

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen piirissä on muun muassa siivoustöitä, kiinteistönhoitoa ja viherpalveluita. Alan edellinen työehtosopimus päättyi tammikuun lopulla.

PAM oli aiemmin ilmoittanut kiinteistöpalvelualan lakoista, joista ensimmäiset olisivat alkaneet huomenna, jos alan työehdoista ei olisi päästy sopuun.

Lakkolistalla oli monia kohteita Lapissa, Kainuussa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaan maakunnissa, muun muassa kerroshoitoa Holiday Club Ruka Village-, Sokos Hotel Eden-, Hotelli Ivalo- ja Scandic Rukahovi -majoituspaikoissa. Lakko olisi osunut koulujen hiihtolomaviikkosyklin alkuun.