Tietotekniikan palvelualalle syntyi uusi työehtosopimus – ratkaisun piirissä yli 70 000 työntekijää

Teknologiateollisuuden mukaan sopimuksen ensisijaisena tavoitteena on, että palkkaratkaisuista sovitaan paikallisesti. Kalle Parkkinen / LEHTIKUVA
STT

STT

Tietotekniikan palvelualalle syntyi uusi työehtosopimus, kun osapuolet hyväksyivät maanantaina viime viikolla syntyneen neuvottelutuloksen. Ratkaisun piirissä on runsaat 70 000 työntekijää.

Sopimusosapuolet ovat Teknologiateollisuus, Ylemmät Toimihenkilöt YTN sekä Tietoala ry. Teknologiateollisuuden mukaan sopimuksen ensisijaisena tavoitteena on, että palkkaratkaisuista sovitaan paikallisesti. Ellei paikallista palkkaratkaisua synny, palkkoja tarkistetaan työehtosopimuksessa olevan niin sanotun perälaudan mukaan. Perälaudassa sovitut korotukset ovat työmarkkinoilla syntyneen yleisen linjan mukaisesti yhteensä 3,3 prosenttia 25 kuukauden mittaisella sopimuskaudella.

Kysymys kiky-tunneista ratkaistiin työnantajajärjestön mukaan niin, että työajan pidentämisestä pyritään ensisijaisesti sopimaan työpaikalla.

– Mikäli sopiminen ei onnistu, työnantaja voi perustellun tuotannollisen tarpeen vuoksi osoittaa työntekijälle kalenterivuodessa 16 tuntia lisää työtä, Teknologiateollisuus kertoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut