Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tietotekniikan palvelualalle syntyi uusi työehtosopimus – ratkaisun piirissä yli 70 000 työntekijää

Tietotekniikan palvelualalle syntyi uusi työehtosopimus, kun osapuolet hyväksyivät maanantaina viime viikolla syntyneen neuvottelutuloksen. Ratkaisun piirissä on runsaat 70 000 työntekijää.

Sopimusosapuolet ovat Teknologiateollisuus, Ylemmät Toimihenkilöt YTN sekä Tietoala ry. Teknologiateollisuuden mukaan sopimuksen ensisijaisena tavoitteena on, että palkkaratkaisuista sovitaan paikallisesti. Ellei paikallista palkkaratkaisua synny, palkkoja tarkistetaan työehtosopimuksessa olevan niin sanotun perälaudan mukaan. Perälaudassa sovitut korotukset ovat työmarkkinoilla syntyneen yleisen linjan mukaisesti yhteensä 3,3 prosenttia 25 kuukauden mittaisella sopimuskaudella.

Kysymys kiky-tunneista ratkaistiin työnantajajärjestön mukaan niin, että työajan pidentämisestä pyritään ensisijaisesti sopimaan työpaikalla.

– Mikäli sopiminen ei onnistu, työnantaja voi perustellun tuotannollisen tarpeen vuoksi osoittaa työntekijälle kalenterivuodessa 16 tuntia lisää työtä, Teknologiateollisuus kertoo tiedotteessa.