Avoimien työpaikkojen määrä väheni vuoden lopulla

Työpaikat vähenivät etenkin Pohjois- ja Itä-Suomen suuralueilla sekä alle 10 hengen toimipaikoissa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA
STT

STT

Avoimia työpaikkoja oli tarjolla viime vuoden lopussa hieman vähemmän kuin edeltävänä vuonna vastaavaan aikaan, kertoo Tilastokeskus.

Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä 37 500, kun vuotta aiemmin määrä oli 41 000. Työpaikoista 26 500 eli 71 prosenttia oli yksityisten yritysten omistamien toimipaikkojen tarjoamia.

Työpaikat vähenivät etenkin Pohjois- ja Itä-Suomen suuralueilla sekä alle 10 hengen toimipaikoissa.

Viimeisellä vuosineljänneksellä kaikista avoimista työpaikoista määräaikaisia oli 31 prosenttia ja osa-aikaisia 17 prosenttia, eli määrät olivat lähellä vuodentakaista tasoa.

Avoimista työpaikoista yli puolet eli 58 prosenttia oli työnantajan oman arvion mukaan vaikeasti täytettäviä, mikä on lähes sama osuus kuin vuotta aiemmin. Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli paljon esimerkiksi terveys- ja sosiaalipalveluiden aloilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut