Teollisuustuotanto pieneni tammikuussa

STT

STT

Kausitasoitettu teollisuustuotanto väheni tammikuussa 0,8 prosenttia verrattuna joulukuuhun, kertoo Tilastokeskus. Työpäiväkorjattu tuotanto jäi 1,8 prosenttia pienemmäksi kuin vuoden 2019 tammikuussa.

Tuotanto laski kaikilla toimialoilla paitsi elintarviketeollisuudessa ja kemianteollisuudessa. Tuotanto laski eniten sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 11,3 prosenttia verrattuna joulukuuhun. Metsäteollisuudessa laskua oli 2,6 prosenttia.

Myös teollisuuden uusien tilausten arvo laski tammikuussa 1,6 prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Kemianteollisuus oli ainoa toimiala, jolla tilausten arvo kasvoi ja oli 8,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Metalliteollisuudessa laskua kertyi 0,7 prosenttia, mutta paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksessa peräti 9,4 prosenttia. Tilausmäärissä on tyypillisesti suuria heilahteluja kuukausien välillä, sillä suuria tilauksia ei jaeta pidemmälle ajanjaksolle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut