Valkoinen talo: Trump keskustellut Saudi-Arabian kruununprinssin kanssa energiamarkkinoista

Valkoisen talon mukaan presidentti Donald Trump ja Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammad bin Salman keskustelivat muun muassa kansainvälisistä energiamarkkinoista. AFP / LEHTIKUVA
STT

STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on keskustellut kansainvälisistä energiamarkkinoista Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammad bin Salmanin kanssa, kertoo Valkoinen talo.

Valkoisen talon mukaan Trump ja Salman keskustelivat lisäksi muista kriittisistä alueellisista ja kahdenvälisistä asioista.

Saudi-Arabian ja Venäjän välille on puhjennut hintasota, ja maanantaina öljyn hinta putosi kansainvälisillä öljymarkkinoilla yli 30 prosentilla. Tiistaina sodassa näkyi kuitenkin liennytyksen merkkejä, ja öljyn hinta elpyi 10 prosentilla.

Opec on ilmoittanut tuotannon vähentämisestä, jota Venäjä ei hyväksy. Välirikosta käynnistyi markkinoilla myllerrys, jonka kaltaista ei ole nähty sitten vuoden 1991 Persianlahden sodan.

Opecin suurin tuottaja Saudi-Arabia oli perustellut ehdottamaansa 1,5 miljoonan tynnyrin leikkausta tuotantoon koronaviruksen vaikutuksilla kysyntään.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut