Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi kampanja alkaa toimittaa ruokakasseja vähävaraisille lapsiperheille – sadat perheet saavat 90 euron arvoisen ruokakassin

Yhteiskuntavastuullinen Jokaiselle lapselle lounas -kampanja alkaa toimittaa ruokakasseja sadoille vähävaraisille lapsille ensi maanantaista alkaen.

Kampanjalla pyritään turvaamaan lämmin ateria mahdollisimman monelle lapselle nyt, kun koulut ovat siirtyneet etäopetukseen ja iso osa lapsista on jäänyt pois päiväkodeista.

Kampanjan aikana toimitetaan ruokakassi yli 550 lapsiperheelle. Ruokakassin arvo on 90 euroa, ja se sisältää tarvittavat ainekset viikon pääaterioihin 4–6-henkiselle perheelle.

Kampanjan käynnistävät ja rahoittavat Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö sekä Tradeka.

Kampanja jatkuu Suomessa vallitsevan poikkeustilan ajan eli 13. huhtikuuta saakka.

– Koronatilanne on iskenyt monien toimeentuloon ja vaatii kouluilta poikkeusjärjestelyjä. Pidän arvokkaana, että samalla kun valtio ja kunnat tekevät parhaansa ihmisten tilanteen helpottamiseksi, syntyy myös vapaaehtoista ihmisten välistä apua ja yhteisöllisyyttä. Siitä tämä ruokakassikampanja on erinomainen esimerkki, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tiedotteessa.