Näköislehdessä tänään: Lapsesta saakka sienestänyt Rosa Yliaho oppi syömään sieniä vasta aikuisena – "Kokkailuun on vaikka minkälaisia vaihtoehtoja"

Sienestys: Luonnontuoteneuvoja Rosa Yliaho on viihtynyt metsässä ja sienestänyt lapsesta saakka. Sienten mausta hän oppi pitämään vasta aikuisena. Jos sienituntemus on vasta alkumetreillä, Yliaho neuvoo ottamaan metsään mukaan sieniä tuntevan henkilön ja opettelemaan uusia sieniä vähän kerrallaan.

– Olen löytänyt paljon mieleisiä makuja, vaikka kaikista sienistä en edelleenkään pidä. Kokkailuun on vaikka minkälaisia vaihtoehtoja, hän sanoo.

Kulttuuri: Bond on jälleen pinnalla. Torstaina ensi-iltaan tulee 007-saagan 25. seikkailu No Time To Die, jolla salaisen agentin odotetaan pelastavan maailman lisäksi myös elokuvabisnes.

Ruoka: Enemmistö suomalaisista kammoksuu kunnon multaporkkanaa turhan päiten. Uudenmaan martat ry:n kotitalouden asiantuntija Hanna Pikkarainen kannustaa jättämään kuorimaveitsen laatikkoon:

– Jos kaikki juurekset aina kuoritaan, silloin menetetään myös niiden pinnalla olevaa, mullasta tullutta tervettä mikrobikantaa. Yleensä riittää huolellinen huuhtelu , hän sanoo.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut