Sannäsin kartano voitti Porvoon Makuaarre-palkinnon
2
Sannäsin Kartanon keittiömestari Jari Uotinen yllättyi voitosta iloisesti. Inka Töyrylä
Katso isompi kuvaKai Kallio liekitti Baked Alaska -annoksia Smakun päätapahtumassa. Inka Töyrylä
Inka Töyrylä
| Päivitetty
Kaksiviikkoinen ruokafestivaali Smaku huipentui suureen päätapahtumaan Taidetehtaalla lauantaina. Porvoon Makuaarre -palkinnon pokkasi tänä vuonna Sannäsin kartano Kartanoväen ohratto -annoksellaan. Voittaja-annos koostuu Malmgårdin ohrasta, rapeasta kotimaisesta luomuporsaasta ja Kartanon leipämurusta.
– Mielestäni parempaa kuin risotto, keittiömestari Jari Uotila myhäilee.
Sannäsin Kartanon Kartanoväen ohratto valittiin vuoden Makuaarteeksi. Ilona Savola Photography
– Viime kerralla olimme mukana melko työläällä annoksella. Nyt kokeilimme yksinkertaisempaa linjaa ja se kannatti. Ja ennen kaikkea lähdimme liikkeelle lähiruokaluomus-ajatuksella, Uotila kertoo.
Porvoon Makuaarre valittiin arvovaltaisen raadin sekä yleisön yhteistyönä, kummankin osalta pisteiden vaikuttaessa 50 prosentin verran. Tänä vuonna Smaku-raadissa ravintola-alan konkareita edustamassa oli Teresa Välimäki, Mika Reijonen ja Markus Aremo. Nuorempaa kokkisukupolvea edusti Marko Isokallio. Lisäksi raadissa istui itseoikeutetusti jokaisen Smakuannoksen Porvoossa vuodesta 2016 alkaen maistanut raatikonkari, Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö, Sari Myllynen.
Tasten Iberico Pork Bulgogi Slider & Kimchi Potatoes -annos oli tänä vuonna yleisön suosikki. Ilona Savola Photography
Yleisön suosikkina palkittiin tänä vuonna rentoa katuruokaa tarjoavan Tasten Iberico Pork Bulgogi Slider & Kimchi Potatoes -annos.
– Pieni koppi, suuret maut. Hienoa, että asiakkaat ovat tykänneet, palkinnosta lähes mykistyneen yrittäjäkolmikon Oskar Ahonen saa sanottua.
Ensimmäistä kertaa Smakun historiassa jaettiin myös parhaan makean annoksen palkinto, sen pokkasi Bistro Sinnen vadelmainen Baked Alaska.