Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sannäsin kartano voitti Porvoon Makuaarre-palkinnon

Kaksiviikkoinen ruokafestivaali Smaku huipentui suureen päätapahtumaan Taidetehtaalla lauantaina. Porvoon Makuaarre -palkinnon pokkasi tänä vuonna Sannäsin kartano Kartanoväen ohratto -annoksellaan. Voittaja-annos koostuu Malmgårdin ohrasta, rapeasta kotimaisesta luomuporsaasta ja Kartanon leipämurusta.

– Mielestäni parempaa kuin risotto, keittiömestari Jari Uotila myhäilee.

– Viime kerralla olimme mukana melko työläällä annoksella. Nyt kokeilimme yksinkertaisempaa linjaa ja se kannatti. Ja ennen kaikkea lähdimme liikkeelle lähiruokaluomus-ajatuksella, Uotila kertoo.

Porvoon Makuaarre valittiin arvovaltaisen raadin sekä yleisön yhteistyönä, kummankin osalta pisteiden vaikuttaessa 50 prosentin verran. Tänä vuonna Smaku-raadissa ravintola-alan konkareita edustamassa oli Teresa Välimäki, Mika Reijonen ja Markus Aremo. Nuorempaa kokkisukupolvea edusti Marko Isokallio. Lisäksi raadissa istui itseoikeutetusti jokaisen Smakuannoksen Porvoossa vuodesta 2016 alkaen maistanut raatikonkari, Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö, Sari Myllynen.

Yleisön suosikkina palkittiin tänä vuonna rentoa katuruokaa tarjoavan Tasten Iberico Pork Bulgogi Slider & Kimchi Potatoes -annos.

– Pieni koppi, suuret maut. Hienoa, että asiakkaat ovat tykänneet, palkinnosta lähes mykistyneen yrittäjäkolmikon Oskar Ahonen saa sanottua.

Ensimmäistä kertaa Smakun historiassa jaettiin myös parhaan makean annoksen palkinto, sen pokkasi Bistro Sinnen vadelmainen Baked Alaska.

Loistava ruoka ja erinomainen tunnelma tekivät Smakun päätapahtumasta jälleen suuren, yhteisen juhlan – porvoolaisravintoloille jaettiin tunnustuksia avokätisesti

Sannäsin Kartanon uusi johtaja on Johanna Sainio, joka aikoo väkensä kanssa avata kartanon ovia kaikkien majoittujien ulottuville ympäri vuoden