Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon kaupunginhallitus äänesti: koulujen kasvisruokapäiviin ei lisätä toista pääruokavaihtoehtoa

Porvoon kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan äänestyksen jälkeen hyväksyä yhden muutoksen kouluruokaan liittyvän lisämäärärahan käyttösuunnitelmaehdotukseen.

Frida Sigfrids (r.) esitti, että kaupunginhallitus ei hyväksy ehdotusta, että lisätään toinen pääruokavaihtoehto kasvisruokapäiviin. Kaupunginhallitus hyväksyi Sigfridsin esityksen äänin 10 (Elin Blomqvist-Valtonen, Tuuli Hirvilammi, Johnny Holmström, Anette Karlsson, Bodil Lund, Sami Ryynänen, Frida Sigfrids, Nina Uski, Matti Valasti, Jorma Wiitakorpi) – 3 (Kevin Servin, Johan Söderberg, Markku Välimäki).

Kevin Servin (ps.) esitti, että pakollisesta kasvisruokapäivästä luovutaan ja liharuokaa tarjotaan jokaisena päivänä. Esitystä ei kannatettu, joten se raukesi.

Lisämäärärahan käyttökohteet ovat: leipävalikoiman parantaminen, luomumaito takaisin, lisää kalaruokaa ruokalistalle (korvaamaan makkararuokia), Porvoon pata sekä pääsiäiseen että itsenäisyyspäivään, jälkiruokaa kerran ruokalistakierrossa (eli kerran kuudessa viikossa), leikkeleitä tai juustoa keittopäiville, salaattipöydän monipuolistaminen ja yleiset raaka-ainemuutokset, hernekeitto lihakeitoksi.

Lisäksi panostetaan koulujen ja päiväkotien ruokailutilojen viihtyisyyden parantamiseen.